Resultaten 0-10 van 50

Zoekt u een aannemer?

Aannemers zijn ondernemingen die verantwoordelijk zijn om bouwactiviteiten te regelen en te realiseren. De aannemer is bij een bouwactiviteit de gene die de bepaalde prijs en binnen een tijdslimiet bepaalde tijd de bouwactiviteit verzorgt en die de levering van een volledig voltooid bouwwerk ook nog verzorgt. De opdrachtgever of bouwheer is de gene die de architect of architectenbureau mag gaan inschakelen. De opdrachtgever is ook de gene die het ontwerp en soms ook nog op de werkplaats zelf toezicht houd. Het ontwerp wat de architect of anderszins is vaak het resultaat een tekening waarin de beschrijving wordt gedaan van het werk wat wordt verricht.

En het ontwerp is meestal ook hetgene wat de onderlegger en de overeenkomst vormt tussen de aannemer en de opdrachtgever.  Het resultaat en de tekening vertelt precies wat de mogelijkheden zijn van de kwaliteits- en kwantiteitseisen die de opdrachtgever aan het werk stelt.

De bekeken kwaliteit van het werk wordt voornamelijk door de architect of de opdrachtgever gedetailleerd opgesteld in bestekken en bestektekeningen. Vaak bij kleinere bouwprojecten is de aannemer zijn eigen opdrachtgever en dus ook van de architect. Dat kan dus zijn als het een klein bouwproject is of als hij een zelfstandig project opzet. Deze manier van een bouwproject wordt ook wel bouwontwikkeling genoemd en dit kwam het meest voor bij het bouwen van woningen en kantoren.  Maar bij andere soorten projecten wordt er bijna altijd een opdrachtgever aangesteld zoals bij: weg- en waterbouwkundige projecten, bedrijfsgebouwen, scholen, bankgebouwen en winkels.

Aanbestedingswet voor aannemers

De gunning is dat de opdrachtgever aan aanbieders werk toewijst. Dit gebeurde vroeger altijd op basis van wie de laagste prijs had. Maar vanaf 1 april 2013 is de aanbestedingswet veranderd en is de gunning niet alleen maar gebaseerd op de laagste prijs maar ook op de meest economisch voordelige inschrijving of ook wel het EMVI genoemd. Dit is vooral het uitgangspunt in Europa.

123 .. 5Volgende »