Resultaten 0-10 van 50

Een occasion kopen

Een nieuwe auto wordt door een autoverkoper bij de importeur besteld. Zodra de auto dan in Nederland aangekomen is en de auto bij de koper is, dan kan je het kenteken aanvragen. Want een kenteken heeft altijd een eigenaar, daar is hij aan gekoppeld. Die gekoppeld kan zijn aan een autobedrijf, een leasebedrijf of een particulier. En bij een nieuwe auto zijn de 2 kenteken delen altijd van dezelfde datum. Bij een occasion is het zo dat het tweede deel wordt gewijzigd naar de datum dat de nieuwe eigenaar hem krijgt, zodat hij dan officieel op zijn naam of haar staat.

De nieuwe eigenaar

Als een auto wordt veranderd naar een nieuwe eigenaar en het tweede deel van het kenteken veranderd, dan ben je je keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en het onderhoudsboekje nodig. Als de auto dan aan een particulier wordt verkocht, moet hij weer gekeurd worden. Daarna moet bij het afleveren de car-pass worden afgeleverd. Die car-pass moet weer aangevraagd worden bij de keuring. Daarnaast kun je ook nog een verkoopovereenkomst aanvragen, dit is niet verplicht maar wel aan te raden.

Productie van de auto

De auto-industrie is de bedrijfstak waar de auto’s en of motorvoertuigen in het algemeen worden ontworpen, ontwikkelt, geproduceerd, bemerkt en verkocht. De auto-industrie heeft een groot aandeel in de wereldeconomie. Want in 2007 waren er wereldwijd ongeveer 806 miljoen auto’s in gebruik, en in 2008 werden er meer dan 70 miljoen motorvoertuigen gefabriceerd door een productiebedrijf. Maar in de laatste jaren gaat de auto-industrie achteruit, ze hebben het moeilijker omdat de brandstofprijzen snel stijgen en auto’s steeds meer concurrentie ondervinden van het openbaar vervoer. Sinds de crisis van 2008 worden er steeds minder auto’s verkocht, waardoor er een acute crisis is ontstaan in de automarkt.

123 .. 5Volgende »