Resultaten 0-10 van 16

Het tunen van je auto

Je kunt je voertuig licht laten tunen, dat betekent dat je bijvoorbeeld enkele spoilers of labeltjes en kleuraccenten laat vervangen. Of je maakt hem zwaarder met bijvoorbeeld grotere onderdelen van andere voertuigen. Verder kan je het stretchen of pantseren van een auto ook zien als tunen, maar het wordt eerder onder een aparte branche geplaatst. Wanneer je auto schade heeft opgelopen, kan je deze laten repareren en daarna laten tunen. Zo heb je weer een unieke auto.

Wat is tunen

Tuning is eigenlijk het goed afstellen van een apparaat. Hierbij is het doel dat het vermogen en de prestaties van het voertuig worden verbeterd. Eigenlijk betekent tuning in het Nederlands opvoeren. Het tunen van voertuigen is vooral populair onder de jongere mensen. Er zijn daarom ook duizenden bedrijf die zich volledig hebben gespecialiseerd in het tunen van voertuigen. Deze tuning bedrijven bieden een grote diversiteit van pakketten, kits of onderdelen. Vooral in Duitsland en Japan is de tuning industrie groot en vooral heel belangrijk ook heel divers. In deze landen zijn ook de grootste tuners gevestigd. Tunen is de laatste ook steeds een meer voorkomend verschijnsel.

Voor vele mensen die daar mee bezig zijn, is het een vaste hobby en geven ze er veel geld aan uit en steken ze er veel tijd en werk in. Door de populariteit van het tunen worden er ook veel beurzen, tentoonstellingen, evenementen, bijeenkomsten en racen gehouden in verband met het tunen van voertuigen. Volgens vele tuners is het hele tunen pas echt gaan bloeien na 2001 toen de eerste film van fast and the furious uitkwam. Voor vele jongeren werd de film beschouwd als de scene starter, en iedereen ging proberen de auto’s van de helden na te bootsen. Voor de jongeren is dit zeker heel belangrijk, alleen zonder dat veel mensen het weten is het tunen van auto’s al zo oud als de auto zelf. In de jaren 30 en 40 ontstonden de Hot Rod cultuur in de VS en deze cultuur is daar nog steeds heel populair.

12Volgende »