Resultaten 0-10 van 18

Een automaten leverancier kan diverse soorten automaten leveren.
Naast het kopen van deze automaten, kunt u deze ook huren.
Hieronder ziet u een overzicht van de automaten die geleverd kunnen worden door een automaten leverancier.

Verschillen tussen muntautomaten

Een automaten leverancier kan diverse soorten automaten leveren. Hieronder ziet u een overzicht van de automaten die geleverd kunnen worden door een automaten leverancier.
De automaten kunnen geleverd worden voor diverse branches.

- Automatische machines: Deze verrichten werkzaamheden zonder dat een persoon iets hoeft te doen. Zoals een geldautomaat, handdoekautomaat, muntautomaat of verkoopautomaat.
- Automaat in de telefonie.
- Een gesloten systeem, zoals een cellulaire automaat.
- Installatieautomaat in de elektrotechniek, dit een beveiliging van stroombanen.
- Een eindigetoestandsautomaat.
- Auto met automatische versnelling.

Muntautomaat

Een muntautomaat is een machine waarin je munten en/of penningen in moet doen. Na ontvangst van deze munten of penningen geeft de automaat het bestelde product of artikel. Voorbeelden van muntautomaten zijn:

- Automatiek
- Frisdrankautomaat
- Verkoopautomaat
- Sigarettenautomaat
- Muntmeter
- Kaartverkoopautomaat
- Condoomautomaat
- Snoepautomaat
- Postzegelautomaat
- Kauwgomballenautomaat

De muntautomaten worden tegenwoordig veel omgewisseld door automaten waar je moet betalen met een chipknip. Dit is voordelig voor de mensen waar de automaten van zijn, want er zit dan geen contant geld in de automaat. Dit kan niet gestolen worden. Maar veel automaten zijn nog gewoon voor munten. Als er meer betaalmogelijkheden zijn dan wordt er over het algemeen meer verkocht. Daarom worden op veel locaties nog met chipknip en munten gedaan.

Een muntautomaat is ook een automaat die geld aflevert. Een geldwisselautomaat is ook een muntautomaatomdat die geld aflevert. Voor een geldwisselautomaat voert de gebruiker een bankbiljet of betaalkaart in voor munten. Elektronische muntautomaten worden elektronisch gevoed en daardoor geven ze ook elektronische pulsen af die de ontvanger laat weten welke munt hij ingeworpen heeft.

Je kunt met 1 automaat kun je verschillende munten onderscheiden. Met 24 verschillende parameters worden de munten van elkaar onderscheiden. De elektronische automaat doet dat door het gewicht, diameter, dikte en ook de reliëf op de ingeworpen munt. Zo kan de automaat zien hoeveel de munt waard is en dat wordt dan aan de gebruiker weer gegeven. Er zijn diverse elektronische bedrijven die deze apparaten kunnen maken, installeren en aanpassen. Ook zijn er bedrijven die electronische onderdelen hiervoor kunnen leveren.

12Volgende »