Resultaten 0-10 van 50

Waar is automatisering?

De automatisering van tegenwoordig is overal te vinden. Zoals verkeerslichten die worden bestuurd door een geautomatiseerd systeem. Een kassa die in de winkel staat is ook geautomatiseerd. Deze telt niet alleen de prijs bij elkaar op, maar ook de basis van het voorraadbeheerssysteem. Want zodra er een artikel verkocht wordt dan wordt deze meteen uitgeboekt en dan kan er meteen weer een nieuw exemplaar besteld worden. Radio uitzendingen worden tegenwoordig ook door computerprogramma’s bestuurd. Alleen de presentator is tegenwoordig nog een echt mens.

Industriële automatisering

Een andere vorm van automatisering is in de industrie, dat wordt ook wel procesautomatisering genoemd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Programmable Logic Controllers en SCADA-pakketten. Deze dienen vooral om een productieproces te tonen, zodat de mensen die de productie in goede banen moeten leiden op dit proces kunnen ingrijpen indien dit nodig is.

De toekomst

Je kunt niet zomaar alle taken automatiseren, maar de meest voorkomende taken die een machine moet doen zijn over het algemeen de taken die te maken hebben met rekenkracht. Dit is iets waar machines beter en sneller is zijn als mensen. Er is maar één taak geschikt voor automatisering, dat is wanneer je het plan of de opdracht die de machine moet doen volledig van stap naar stap is gemaakt en waar logische regels in staan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: Telebankieren, verkeerslichtenregeling of het regelen van het binnenklimaat in een gebouw.

 

123 .. 5Volgende »