Resultaten 0-10 van 50

Ontstaan autoverhuurbedrijven

De eerste autoverhuurbedrijven ontstonden in de VS. Dit werd gedaan na de introductie van de T-Fords als automobiel voor massaproductie. Vooral mensen in het zakelijke leven hebben in de VS een grotere behoefte aan een huurauto, dit doordat zij vooral veel reizen per trein of vliegtuig en dan daarmee nog niet op de plaats van hun bestemming zijn.

De eerste autoverhuurbedrijf

Walter L. Jacobs opende in september 1918 toen hij 22 jaar oud was een van de allereerste autoverhuurbedrijven van de wereld in Chicago. Hij begon de zaak met 12 T-Fords die hij zelf repareerde en overspoot. In Europa opende Martin Sixt in 1912 zijn deuren. Hij was een van de eerste autoverhuurders in Europa met zeven auto’s. Hij verhuurde Mercedes en Deutz-Luxus auto's.

Particuliere autoverhuur

Particuliere autoverhuur is het proces waarbij de eigenaar van een auto deze beschikbaar stelt aan iemand anders in zijn omgeving, in ruil voor een betaling. Het is een term die goed past bij de beweging van het collaborative consumption, waarbij je gebruik maakt van goederen die los staan van eigendom. Waarschijnlijk is sociale media op het moment één van dezelfde fenomenen, als auto's verhuren begin 1900. Het idee van het verhuren van auto’s aan particulieren lijkt sterk op dat van traditionele autodeel-organisatie zoals Greenwheels en Wheels4all.

Je auto delen met anderen is niet iets nieuws, maar als particulier je auto delen wel. Waarbij traditionele autodeel-bedrijven een eigen vloot aanhouden, gaat het bij particulieren autoverhuur-model uit van de voertuigen van particulieren. Hierdoor is er een grote diversiteit aan automobielen beschikbaar. De voordelen voor de eigenaar van de auto liggen in het terugverdienen van de autokosten. De meeste websites houden dan ook een percentage in voor de verzekeringen.

123 .. 5Volgende »