Resultaten 0-10 van 50

Diverse soorten wasstraten

Er zijn mensen die bang zijn dat er na gebruik van de wasstraat schade is ontstaan aan de auto. Dat dit gebeurt is echt zeer klein. De machines zijn zo ingesteld dat zij uw auto geen schade toe brengen. Wanneer dit wel gebeurd door een fout, dan zijn er vaak goede oplossingen. U kunt uw auto altijd door een autoschade herstel bedrijf laten maken. Ook auto bedrijven maken gebruik van autowasstraten. Een wasstraat is een mechanische inrichting voor het automatisch laten wassen van je auto, bedrijfswagen, vrachtwagens, bussen en rail gebonden voertuigen zoals treinen en trams. Maar eigenlijk zijn er aardig veel verschillen tussen de types wasstraten.

Je hebt 2 verschillende types. Dit zijn de roll-over en een wasstraat, hieronder ziet u meer informatie terug over deze types. Natuurlijk kunt u uw auto ook laten poetsen. Dit wordt niet machinaal gedaan, maar door mensen. De twee types wasstraten:

De woll-over:

Het voertuig staat stil en alle machines gaan heen en weer, de machines maken een rijdende beweging. De wasborstels, sproeiers, drogers en wielborstels, deze zijn onderverdeelt in één of twee portalen.

De wasstraat:

Bij een wasstraat is zo dat het voertuig vooruit beweegt en de apparaten stilstaan. Het voortbewegen van het voertuig wordt gedaan door transportkettingen of –banden. En de wasborstel, sproeiers, drogers en wielborstels staan dan in een vorm van een tunnel achterelkaar.

Onderdelen inrichting wasstraat:

- Een afvalwaterzuiveringsinstallatie, voor het hergebruiken van het water.
- Een droger om de carrosserie te drogen.
- Een sproei-installatie voor de was.
- Een hogedrukspuit om eventueel voorwerk te doen.
- Een sensor die de contouren van het voertuig aftast ter aansturing van onder andere de borstels.
- Een sproei-installatie voor het benodigde water.
- Een geleiderail om het voertuig op de juiste plaats onder de machine te plaatsen.
- Een automaat om een pasje in te doen.
- Twee roterende speciale borstels om de wielen en velgen mee te reinigen
- Soms nog een gewone emmer met borsteltjes om het ergste vuil alvast lost te weken.
- Rode en groene signaallampen om aan te geven of het voertuig niet te ver de wasstraat is ingereden of nog niet ver genoeg is gereden.
- Een installatie bestaande uit een aantal, meestal drie, grote roterende borstels met hele lange ‘haren’ om de carrosserie te reinigen.

123 .. 5Volgende »