Resultaten 0-10 van 50

De inkomsten van een bank

Doordat mensen en bedrijven geld tegen een hogere rente kunnen lenen, dan krijgen die mensen en bedrijven daar geld voor in de vorm van rente. Voor de bank is de beste inkomstenbron het verschil tussen de ontvangen betaalde rente.

Banken houden zich voornamelijk bezig met het betalingsverkeer van hun klanten, het verstrekken van hypotheken, het verstrekken van kredieten aan personen en ondernemingen, de handel in vreemde valuta, het voor ondernemingen en overheden plaatsen van emissies van obligaties en aandelen, met de handel in effecten voor eigen rekening, met vermogensbeheer voor derden, met het bewaren van effecten voor derden en met het afhandelen van financiële transacties op de beurs. Banken zijn actief op de geldmarkt en ook op de kapitaalmarkt. De banken geven ook adviezen op deze gebieden, en er wordt research gepubliceerd op macro- en micro-economisch gebied.

Bankieren

Bankieren is het moderne woord voor renaissance, dit werdt in de middeleeuwen gebruikt. In Italië ontstonden de eerste banken, deze banken ontstonden vooral in de grotere steden in het noorden van Italië. Zoals de steden: Florence, Lucca, Siena, Venetië en Genua. Er waren 2 families die het bankieren domineerden, dat waren de families Bardi en Peruzzi. Dit gebeurde allemaal in de 14e eeuw. Daarna hebben ze zich uitgegroeid en gevestigd in meerdere delen van Europa. Een van de meest beroemde banken uit Italië was de Banco Medici, die bestond in 1397. De allereerste bekende staatsbank was de Banco di San Giorgio ook wel de Bank van St. George genoemd. Deze werd opgericht in 1407 in de stad Genua in Italië. De oudste bank die op het moment nog steeds actief is de Monte dei Paschi die Siena, deze bank is onophoudelijk actief vanaf 1472.

123 .. 5Volgende »