Resultaten 0-10 van 50

Bedden

Een bed is een meubelstuk waar je in kan slapen. Een bed bestaat uit een ledikant en daar ligt een matras op en daar ligt da neen beddengoed op. Beddengoed bestaat meestal uit lakens, dekens of een dekbed, een overtrek en een hoofdkussen. Een bed staat meestal bij iedereen in de slaapkamer, maar je hebt ook slaapbanken en dat betekent dat je een bank als bed kan gebruiken en die staat vaak in de woonkamer en dan slaap je ook in de woonkamer.
Ook wordt het woord bed wel eens gebruikt als eenheidsmaat wanneer men spreekt over de capaciteit van bijvoorbeeld een ziekenhuis.

Er bestaan ook verschillende maten bedden zoals eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden, lits-jumeaux en twijfelaars. In een tweepersoonsbed slapen normaal gesproken twee mensen naast elkaar. In een eenpersoonsbed in je eentje wat ook vrij logisch is en de afmetingen van een eenpersoonsbed zijn tegenwoordig meestal 90 cm bij 200 cm.
Tweepersoonsbedden hebben een breedte die past bij de persoonlijke behoefte van hen die er de lakens in delen. En een twijfelaar is een bed die van 120 cm bij 200 cm, een twijfelaar zit tussen een 1 persoons- en een tweepersoonsbed in.
Daarnaast heb je ook nog andere soorten bedden zoals stapelbedden dat zijn vaak 2 keer een eenpersoonsbed boven elkaar. Dan heb je ook nog een hoogslaper dat is het bed bovenaan en dan staat er vaak een bureau en dat bureau is dat op meestal bedoelt voor kinderen.
Dan heb je ook nog hemelbedden dat is een bed met een overkapping (hemel) en die kan je dan sluiten met een gordijn en dat zorgt er dan voor dat er minder ongedierte of insecten binnen kunnen komen of bij je kunnen komen en is ook vaak tegen nieuwsgierige blikken.  

Een bed bestaat uit een deken die je over je heen kan doen om het warm te houden en een kussen voor extra hoofd ondersteuning en een matras waar een matrashoes overheen zit waar je op kan liggen en in dat matras zitten vaak veringen voor de extra ondersteuning en comfort, en de dragende constructie om de krachten naar de vloer af te dragen.

123 .. 5Volgende »