Resultaten 0-10 van 50

Redenen dragen werkkleding:

De belangrijkste redenen van werkkleding zijn hygiëne en veiligheid. Andere ook belangrijke redenen kunnen zijn: Wetgeving en bedrijfsimago. Een vorm van werkkleding kan ook een uniform zijn. Bij professionele sporters is de kleding die ze tijdens wedstrijden dragen geen werkkleding, maar sportkleding. En een ander voorbeeld is een ruimtepak van een astronaut, dat wordt ook geen werkkleding genoemd.

Voorbeelden van werkkleding:

-  Overal: Die zorgt ervoor dat de kleding eronder schoon blijft
-  Toga: Is voor een rechter, griffier en advocaat voor in de rechtszaak
-  Een verpleegkundige en chirurg hebben ook speciale werkkleding: Ter bescherming voor eigen kleren en voor het uiterlijk en hygiëne.
-  Koksmuts en sloof: Kleding voor een kok. Dat is voor de hygiëne en de bescherming voor de eigenkleding en het uiterlijk.
-  Politie en brandweer dragen een speciale uniformen voor de herkenbaarheid en de veiligheid.
-  Mensen die langs de wegen werken hebben speciale reflecterende kleding voor een extra grote zichtbaarheid.
-  In de voeding- en horeca sector moeten de werknemers speciale kleding dragen. Die mensen moeten voldoen aan een speciale norm die heet de HACCP- norm, daarom moeten ze speciale kleding dragen zoals haarnetjes en kledingen met drukknopen.
-  Een chemicus in het laboratorium kan een laboratoriumjas dragen. Vroeger moesten deze jassen van 100% katoen zijn, maar tegenwoordig weet men dat de combinatie van polyester en katoen veel veiliger en steviger is.
-  Vissers dragen vaak water- en winddichte overkleding uit oliegoed. Traditioneel hoort daar een zuidwester bij.
-  Stewards en stewardessen uit onder andere treinen, boten en vliegtuigen dragen een speciale outfit om er representatief uit te kunnen zien.
-  Winkelpersoneel draagt meestal ook speciale winkelkleding dat op elkaar lijkt of kleding uit de winkel zelf.

123 .. 5Volgende »