Resultaten 0-10 van 50

Tanken

Een benzinestation, ook wel een tankstation of pompstation genoemd, is een plaats waar bestuurders van motorvoertuigen hun brandstof bij kunnen vullen. Dit wordt tanken genoemd. Bij alle tankstation kunt u benzine en diesel tanken. Bij de meesten kunt u ook autogas tanken, dit wordt ook wel LPG genoemd. Tegenwoordig kun je nog veel meer soorten tanken bij een benzinestation. Dit zijn de volgende soorten: Aardgas, biogas, hcng, waterstofgas en biobrandstof. In Nederland bezitten de grote oliemaatschappijen het grootste deel van de markt en het grootste deel van de tankstations. Daarnaast zijn er ook merkloze tankstations en die worden ook wel witte pompen genoemd.

Het nieuwe tanken

Vroeger was er een pompbediende die voor u ging tanken, zodat de automobilist de auto niet uit hoefde. Terwijl de tank gevuld werd, ging de pompbediende ondertussen de ruiten schoonmaken en daar kreeg hij dan vaak ook een fooi voor. Dit is soms in het buitenland nog steeds het geval. De tankstations werken nu met zelfbediening, dus zonder pompbediende, waarbij de klant zelf de brandstof tankt en daarna via het nieuwe pin systeem afrekent. Vaak is er bij een tankstation nog wel een winkeltje waar je eventueel nog auto onderdelen kunt kopen, of wat te eten of te drinken. Ook zijn er tankstations die verder gaan en ook speelgoed verkopen voor onderweg. Daarnaast kunt u zich soms even opfrissen en naar de toilet.

Spaarpuntensysteem

Vaak is er aan een tankstation een spaarsysteem verbonden zodat je met punten of zegels voor leuke cadeautjes kan gaan sparen. In Nederland is het al bij veel tankstations zo dat er onbemande tankstations zijn. Je kunt bij deze tanstations betalen met je pinpas, bankkaart of kredietkaart. Als de dienstverlening daalt dan zakt ook de prijs, dit is omdat er dan niet meer geïnvesteerd hoeft te worden in personeel en een winkeltje. En daardoor wordt de brandstof dus goedkoper.

Zakelijk tanken

Bij onbemande tankstations kunt u nog geen lpg tanken. Zakenmensen kunnen hun aankopen betalen met een zogenaamde tankkaart of tankpas, dat gaat dan via de rekening van de werkgever. Die krijgt dan 1 tot meerdere keren per maand een factuur met een gedetailleerd overzicht van de tankbeurten. Dit is van alle tankkaarten binnen de onderneming.

123 .. 5Volgende »