Resultaten 0-10 van 12

Wat is beton?

Beton is een kunstmatig steenachtig materiaal, wat als bouwmateriaal wordt gebruikt. Beton is een oneindig chemisch proces, het materiaal wordt in de loop der jaren alleen maar sterker.
Beton wordt in de Nederlandse bouw veel gebruikt.

Het moderne beton in Nederland is samengesteld uit bindmiddel cement en uit één of meer toeslagmaterialen zoals zand, grind of steenslag. Cement heeft als eigenschap dat het (doordat er water wordt toegevoegd) wordt verhardt. Echt goed beton is een mengsel waarin de korrelgrotes van de verschillende soorten zand en grind (in de juiste hoeveelheden) elkaar zo goed mogelijk aanvullen. Dit is zodat het mengsel uithardt tot een steenachtige massa, daardoor is het duurzaam materiaal. Het is niet zo, dat als er water weer opnieuw op komt, dat het dan oplost zoals gips. Door de aardig lage prijs van het materiaal, de relatieve inertie, de eenvoud van het gebruik en door de vele mogelijkheden, is beton een veelgebruikt middel voor de bouwmarkt.

Hoeveel beton gebruiken wij?

Jaarlijks verbruiken de geïndustrialiseerde landen bijna een kubieke meter beton per persoon. Bestandsdelen bepalen de juiste verhoudingen. In de bouw wordt meestal gebruikgemaakt van een vast type samenstelling: Samenstelling waarvan de eigenschappen goed gekend zijn. Een betonboorder houdt rekening met deze type samenstellingen.

Betonboorder

U kunt een betonboorder inhuren voor diverse beton werkzaamheden.
Een betonboorder kan ingehuurd worden door particulieren als door bedrijven.

12Volgende »