Resultaten 0-10 van 50

Binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect houdtzich bezig bent met alle aspecten van het binnenhuis interieur, zoals: Ruimte-indeling, vorm, licht (zowel kunst- als daglicht) en materialen. Een binnenhuisarchitect zorgt ervoor dat er vorm wordt gegeven aan de leefomgeving. Zijn of haar vakgebied wordt binnenhuisarchitectuur, interieurarchitectuur of ruimtelijke vormgeving genoemd. Tegenwoordig is de opleiding tot interieurarchitect hetzelfde als een gewone architect. U kunt ook kiezen voor de opleiding stedenbouwkundige en landschapsarchitect.

Geschiedenis

Vroeger was het zo dat de architect het ontwerp voor het gebouw maakte en dat daarna pas de interieurarchitect werd ingeschakeld. Nu is het zo dat het ontwerp van het gebouw en inrichting worden gecombineerd. Dit zorgt voor meer eenheid. Door middel van tekeningen maakt de interieurarchitect de plannen duidelijk. Plattegronden, doorsneden, maquettes en 3d visualisaties helpen een helder beeld te scheppen voor de opdrachtgever en de uitvoerenden.

In Nederland is interieurarchitect een beschermde titel

Om de titel te mogen dragen moet je je inschrijven in het architectenregister. De Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) behartigt in Nederland de belangen van de beroepsuitoefenaars. In Vlaanderen wordt de titel interieurarchitect uitsluitend gebruikt door mensen die afgestudeerd zijn voor een gelijknamige opleiding. Interieurvormgever of binnenhuisarchitecten werken samen met adviseurs over de inrichtingen van woningen.De associatie van interieurarchitecten is AiNB.

Architectuur opleiding

In Nederland en Vlaanderen zijn de diverse architect opleidingen verschillend van elkaar.
Ook is de betekenis van deze architecten opleidingen weer anders.

123 .. 5Volgende »