Resultaten 0-10 van 50

Bouwmarkt

Een bouwmarkt is een winkel die hoofdzakelijk doe het zelf producten verkoopt.

De meest voorkomende producten van een bouwmarkt zijn:
- Materieel en gereedschap, zoals boren, zagen, schuurmachines e.d.
- Ruwe materialen, zoals hout, verf, schroeven en bouten.
- Kant en klaar producten of zelfbouwproducten, zoals kasten die alleen nog maar in elkaar gezet hoeven wordt of tafels die in elkaar moeten worden gezet, e.d.
- Service zoals verhuur van materieel en gereedschap en het thuisbezorgen van producten die bestelt/gekocht zijn.

In feite is in de meeste bouwmarkten, op meubels na, alles te koop om een ruwbouw afgewerkt huis af te maken om in te wonen, maar in de grotere bouwmarkten zijn ook materialen te koop om je huis te bouwen en helemaal woonklaar kan maken tot op de puntjes. In bouwmarkten zie je ook steeds vaker artikelen die te maken hebben met doe-het-zelf, alleen dan voor in de tuin, auto en fiets.
Steeds meer bouwmarkten leveren ook decoratieve artikelen zoals schilderijen, fotobehang, potterie, klein meubelen en planten. Er bestaan ook bouwmarkten met een tuincentrum er bij in gebouwd.

Woonboulevard of meubelboulevard

Een woonboulevard of meubelboulevard is een soort winkelcentrum gericht op producten die met wonen te maken hebben. Een woonboulevard is eigenlijk een boulevard die bestaat uit meerdere winkels op korte loopafstand van elkaar. De term wordt in het bijzonder gebruikt in het geval van een straat waaraan de winkels liggen. Een overdekt woonwinkelcentrum wordt ook wel een woonmall genoemd. Er zijn woonboulevards in de meest grote steden, deze liggen doorgaans langs een snelweg aan de rand van de stad, zodat ze makkelijk per auto bereikbaar zijn en over voldoende ruimte beschikken.

123 .. 5Volgende »