Resultaten 0-10 van 50

Caravan

Het woord caravan is afgeleid van het Arabische woord Karawan. Voor de meeste mensen die een caravan hebben gebruiken die alleen voor op vakantie om dan daar in te wonen. Maar sommige mensen wonen er ook permanent in. De mensen die permanent in een caravan wonen zijn meestal voor hun beroep veel onderweg, zoals bijvoorbeeld mensen van het circus of de kermis. Caravans worden voornamelijk door vakantiegangers mee op reis genomen tijdens de kampeervakanties.

Stacaravan

In de volksmond staat caravan ook wel bekend als sleurhut. Caravans die niet achter een auto passen en niet over straat kunnen en mogen worden vervoert, worden ook wel stacaravans genoemd. Deze stacaravans worden door een transport bedrijf meestal op hun plek gezet en daar blijven ze meestal permanent staan. Een caravan mag meestal niet voor een langere tijd op de openbare weg geplaatst worden en daarom zetten veel mensen de caravan in de tijd dat ze hem niet gebruiken in een caravanstalling. Deze caravanstallingen worden veelal gerund door een professional of door een agrariër. Caravans worden meestal verkocht door caravanbedrijven die aangesloten zijn bij Bovag en Focwa en naast verkoop ook onderhoud plegen aan caravans en vouwwagens. De caravan kan gezien worden als één van de opvolgers van de woonwagen.

Geschiedenis

De precieze datum van het ontstaan van de caravan is na genoegen niet bekend. Echt is er wel bekend dat een mobiel vakantiehuis al honderden jaren bestaat. Want rond het jaar 1800 gold een dergelijke caravan als de thuisbasis van Napoleon gedurende de veldtochten. Alleen in die tijd werd de caravan nog getrokken door paarden in plaats van een auto. Niet heel veel later werden caravans ook gezien als woningen voor mensen die veel onderweg waren. Deze functie heeft de caravan nu nog steeds. Maar toch wordt de caravan nog steeds het meest gebruikt voor recreatiemogelijkheden. De caravan is ook een van de meest populaire vakantieaccommodatie van de Nederlanders.

123 .. 5Volgende »