Resultaten 0-10 van 50

Dierenspeciaalzaak

Een dierenspeciaalzaak of makkelijker gezegd een dierenwinkel is een onderneming die soms verschillende kleine soorten huisdieren/gezelschapsdieren verkoopt.
Daarnaast bieden zo ook vrijwel alles wat te maken heeft met de dieren zelf aan zoals veelal grote variëteit aan toebehoren zoals halsbanden, speeltjes, diergeneesmiddelen of kooien.

Er zijn ook dierenwinkels die voornamelijk gespecialiseerd zijn in de voeding van de beesten en dan heb je weer anderen die dan weer gespecialiseerd zijn in een bepaalde diersoort. Er zijn ook dierenwinkels die zijn aangesloten bij franchising-organisaties. Deze zijn daarom niet vrij in de keuze van het assortiment dat ze hebben. Er zijn ook veel dierenwinkels die levende have verkopen.
Echter zijn er nu ook veel die dat niet meer doen omdat het wel belangrijk is dat de dieren in de winkel wel goed worden verzorgt en ze zijn allemaal aandacht nodig. Ook is het zo dat er dieren zijn die niet verkocht worden en daar hebben dierenwinkels die niet aangesloten zijn bij een organisatie vaak veel moeite mee. Omdat deze dieren weer afgevoerd worden.

Dieren in winkel

Dieren die voornamelijk te vinden zijn in een dierenwinkel zijn onder andere vissen voor in aquariums zoals goudvissen, kleine vogelsoorten zoals parkieten en kanaries, kleine zoogdieren zoals bijvoorbeeld hamsters, muizen, tamme ratten of cavia’s en kleine reptielen zoals hagedissen en enkele soorten slangen. Onverkochte dieren worden doorgaans gebruikt als voer voor de laatsten. In enkele geval komt het nog voor dat je ook honden of katten kan vinden in dierenwinkels allen dit is niet echt gebruikelijk meer. In veel Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, is de verkoop van dieren in dierenwinkels dan ook bij wet verboden.
 

Exotische diersoorten

Exotische diersoorten zoals een grote slang of een papegaai is niet verkrijgbaar in een normale dierenwinkel.  Omdat het onderhouden van deze dieren vaak moeilijk en kostbaar is vindt je zulke dieren voornamelijk bij gespecialiseerde zaken. Enkele voorbeelden van dit soort winkels zijn Reptillia dat is een dierenwinkel in Den Haag en Herpetologisch Centrum Holland wat een dierenwinkel in Hilversum is. Ook met betrekking tot het houden en verhandelen van exotische dieren bestaat uit specifieke wetgeving denk daarbij aan de CITES-wetgeving. Ook paarden vindt je niet binnen een dierenwinkel. Hiervoor zijn ook proffesionals voor nodig.

123 .. 5Volgende »