Resultaten 0-10 van 50

Een evenement

Een evenement is een verplaatsbare georganiseerde gebeurtenis wat vaak oplucht wordt gehouden en ook wel een manifestatie wordt genoemd en er zijn vaak thema’s . Evenementen duren meestal een dag of een week lang. Meestal kan iedereen komen en is er gewoon publiek maar soms zijn het ook besloten evenementen zoals bedrijf evenementen.

Zo zijn er bijvoorbeeld internationale evenementen in de vorm van Olympische Spelen, toernooien of sportkampioenschappen, als de Europese- en wereldkampioenschappen op diverse takken van sport-,muziek-, kunstgebied of tentoonstellingen als Eurovisiesongfestival, Filmfestival, Wereldtentoonstelling, de Biënnale van Venetië etc. Er worden ook wel veel landelijke evenementen en grootschalige festivals gehouden en ook plaatselijke zoals bijvoorbeeld een boekenmarkt.

Er wordt ook wel gevarieerd tussen een daagse en meerdaagse evenementen binnen een soort branche zoals bijvoorbeeld kunst (tentoonstelling, cultuur, muziek (concert), religie, huishouden, sport (sportevenement), wetenschap (congres).

Een evenement is niet zomaar geregeld je moet er veel voor doen om alles voor elkaar te hebben.
Marketing, affiches, aankondigingen, uitnodigingen, reserveringen, kaartenverkoop, parkeergelegenheid, garderobe, beveiliging, toiletten, catering, vermaak, geluidsinstallatie, muziek.

Het kan voorts gaan om een grootschalige muziekuitvoering, handelsbeurs, popconcert of internationaal congres, deze soorten evenementen worden voornamelijk in evenementencomplexen, - terreinen gehouden.
Een kunstevenement is een speciaal soort evenement , zoals een kunst- en antiekbeurs of een openluchttentoonstelling met beelden.

Een festival

Een festival is ook een soort evenement van geïnteresseerden over een bepaald onderwerp.
Je hebt dan ook verschillende typen festivals en dat zijn:
- Filmfestival
- Muziekfestival
- Stripboekenfestival
- Theaterfestival

Een muziekfestival

Een muziekfestival is een festival waarbij vaak meerdere artiesten live optreden voor een enorme publiek.
In de Verenigde Staten zijn er festivals ontstaan tijdens de flowerpower beweging is San Francisco.
De groep jongeren van toen ook wel de hippies genoemd, bestond grotendeels uit studenten en was idealistisch ingesteld. De beweging in San Francisco draaide vooral om termen zoals: het terugkeren naar de natuur, love-ins, lichtshows, drugs, underground radio etc. en manifesteerde zich in popfestivals wat meestal gratis is om binnen te komen.
Er bestond in de Verenigde Staten al een traditie van muziekfestivals, maar dat draaide toen alleen nog maar om muziek. De San Francisco-beweging heeft de motieven en uitwerking van de muziekfestivals ingrijpend veranderd. Zo ontstonden er ook multimediafestivals, zoals het Trips Festival is San Francisco, waar ook schrijvers en schilders optraden.

123 .. 5Volgende »