Resultaten 0-10 van 50

Een adviseur

Een adviseur (in het Engels: consultant) is een persoon die haar of zijn kennis in dienst stelt van anderen, en daarbij over het algemeen voor vele verschillende klanten werkt. Een bedrijf dat zich bezighoudt met het geven van dergelijke adviezen wordt ook wel een adviesbureau genoemd. Voor het beroep adviseur in het algemeen bestaat geen opleiding, dat komt omdat een adviseur altijd ergens in gespecialiseerd is. Een adviseur kan bij een adviesbureau aan het werk zijn maar kan ook voor zichzelf werken.

Een adviseur moet altijd een vraag van de klant vertalen naar een concrete onderzoeksvraag en die vervolgens moet beantwoorden ook al is het eventueel een onduidelijke gedefinieerde vraag. Bijna altijd resulteert het werk van een adviseur in een advies. De klant van de adviseur mag zelf weten wat die gene met dat advies doet. Want de opdrachtgever die blijft verantwoordelijk. Als de adviseur wel zo wordt aangesteld dat hij verantwoordelijkheid heeft dan kan er ook sprake zijn van een Interim-management. En als dan een advies wordt opgevolgd en het pakt uiteindelijk niet goed uit dan wordt er ook naar de adviseur gekeken en is een vervolgopdracht voor de adviseur niet zeker. Soms wordt een adviseur ook gevraagd om er dan nogmaals naar te kijken alleen dan vanuit een onafhankelijk standpunt. En op te schrijven wat eigenlijk al eerder bekend was. Soms wordt dit ook gedaan om de mening van de opdrachtgever op papier te laten zetten en wat meer cachet te geven. Want vaak is de informatie ook al binnen een organisatie bekend, en dan wordt de adviseur gevraagd deze te verzamelen en te structureren.
 

Managementconsultanten

Managementconsultant werken vaak in verschillende teams van adviseurs. Zijn nemen dan de opeenvolgende fases in een project op zich: probleemanalyse, een veranderstrategie ontwikkelen en de uitvoering ervan begeleiden. Samen met de consultants bepaalt het management van een bedrijf de nieuwe richting van het bedrijf. Om mogelijk te maken moeten de consultant zich in korte tijd de organisatie(structuur) en financiën van het bedrijf eigen maken. Zij werken vaak in het bedrijf alleen tijdens het gedurende project.

123 .. 5Volgende »