Resultaten 0-10 van 50

Een fotograaf

Een fotograaf is iemand die met het behulp van een fototoestel foto’s maakt en in het bijzonder beroepshalve.
Kort na de uitvinding van de fotograaf namen de fotografen de plaat in van rondreizende kunstschilders om de mensen in het gehele land te vereeuwigen. Deze rondreizende fotografen namen hun apparatuur, inclusief de materialen om hun glasplaten te kunnen ontwikkelen, en soms ook zelf een leren tent om een donkere kamer te kunnen creëren als ze op reis zijn.

Het fototoestel

Toen een fototoestel ook voor de gewone mens te betalen was en te hanteren, verdwenen de rondreizende fotograaf snel alleen de landschapsfotograaf die bleef nog over. In de grotere plaatsen vestigden zich fotografen die mensen portretteerden, in eerste instantie uitsluitend voor familieportretten, maar naderhand ook voor het gebruik op identiteitsbewijzen. Naast het maken van portretfoto’s verdienden de fotografen van deze tijd hun geld ook met het verkopen van filmmateriaal en camera’s en toen ontwikkelden en drukten ze de foto’s ook af die de mensen zelf hadden gemaakt.

Ontwikkeling

In de loop der tijd hebben veel mensen zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van fotografie, die onderling amber raakvlakken hebben, zelfs waar het de schaal van het werk betreft. Sinds de ontwikkeling van de luchtvaart zijn er gespecialiseerde fotografen die in de ruimte de luchtopnamen maken, terwijl aan de andere kant preparaten onder een microscoop op de gevoelige plaat worden gelegd voor biologen en metallurgen. Er is ook nog een vak binnen de fotografie dat is technisch-documentalistisch werk heet dat is echt artistieke fotografie.

beroepsmatig fotografie

Iemand die beroepsmatig fotografie aflevert noemt men een fotograaf. Sinds de intrede van de digitale fotografie bestaat er een verschil tussen het maken van een foto en het nemen van een foto. Zeker met de huidige technieken zijn er steeds meer mensen die foto’s bewerken en daar programma’s voor gebruiken en de foto’s niet zelf maken. Want hiervoor is het niet noodzakelijk dat je een fotocamera gebruikt. Men kan namelijk bestaande foto’s makkelijk bewerken dan hun eigen producten. En dan heb je het nemen van een foto daar ben je wel degelijk een camera voor nodig.

123 .. 5Volgende »