Resultaten 0-10 van 43

Fysiotherapie

Fysiotherapie of ook wel kinesitherapie genoemd is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van mensen. Fysiotherapie is een beschermd beroep en dat betekent dat je jezelf aan fysiotherapeut mag noemen als je de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol hebt afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. Patiënten met klachten dat te maken heeft met steun- en bewegingsapparaat worden ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn dan ook veel verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, fysische therapie en massagetherapie.

Een fysiotherapeut

Een fysiotherapeut doet aan lichamelijke onderzoeken, stelt samen met de patiënt een behandelplan op en praat dat met die gene over hoe ze dat gaan aanpakken. Het is bij de fysiotherapeut altijd zo dat je zelf verantwoordelijk bent voor je herstel en dat je thuis je oefeningen doet. De fysiotherapeut is er alleen maar voor een ondersteunde hulp.

Het doel van een behandeling kan verschillend zijn hieronder een paar voorbeelden daarvan:

- Optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoen
- Pijn verminderen
- Verbeterde functioneren van deelgebieden of gebieden van het lichaam

Sinds 1 januari 2007 kunnen mensen rechtstreeks naar een fysiotherapeut gaan als ze klachten hebben. Voor 1 januari 2007 had men een verwijzing nodig van een specialist of de huisarts.

Fysiotherapeut is ook een van de meest gekozen dekkingen in het aanvullende pakket van de zorgverzekering. De aanvullende zorgverzekering is niet verplicht net zoals de basis zorgverzekering is. De mate van de vergoeding is dan ook gebaseerd op de gekozen verzekering en kan variëren van enkele behandelingen tot het gehele behandeltraject.
 

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialist binnen de fysiotherapie die zich op de behandeling en begeleiding van sporters met lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Een sportfysiotherapeut is vaak aan het werk in een praktijk, bij een sportvereniging of in het ziekenhuis.

123 .. 5Volgende »