Resultaten 0-10 van 50

Een glaszetter

Een glaszetter is een vakman die ramen en kozijnen zet in gebouwen en daaromheen alle werkzaamheden verricht en alles wat er mee te maken heeft neemt hij ook voor zijn rekening, dit doet hij niet alleen bij nieuwbouw maar ook bij het verbouwen van gebouwen en ook bij renovaties. Bij de nieuwbouw wordt het glas geplaats voor dat de binnen afwerking gaat beginnen, de afwerkingen die daarna meestal nog moeten komen zijn afwerkingen die gevoelig zijn voor vocht en koud. En over het algemeen gezien zijn de buitenkozijnen dan ook makkelijker te bereiken, want wanneer er nog een steiger staat opgesteld rond het gebouw kun je ook de glazen er beter in zetten. Bij gebouwen die meerdere verdiepingen hoog zijn daar wordt een bouwlift voor gebruikt en dat worden de glazen gemakkelijk naar de goede verdieping gebracht.

Glas kan zowel van binnenuit als van buitenaf geplaats worden dat heeft ook een speciale naam namelijk binnen- respectievelijk buitenbeglazing. In het geval van buitenbeglazing zijn de glassponningen aan de buitenzijde van het kozijn aangebracht in het geval van binnen beglazing wordt dit gedaan aan de binnenkant van het kozijn.

Binnen glas

Binnen glas is glas dat wordt geplaats in de kozijnen en deuren die zich binnen in het gebouw bevinden. Daarbij moet je denken aan de lichtopening naast of boven een binnendeur respectievelijk zij- en bovenlichten geheten.
Zowel binnen en buiten kun je verschillende soorten glas plaatsen.

Als je een ruit wilt vervangen moet het oude glas er eerst uit gehaald worden, eventueel met een glaszuiger. En de oude kit die is gebruikt moet uit de sponningen worden gehaald. Met enkel glas is het mogelijk dat dat het terplekke op maat wordt gesneden. En bij dubbel glas moet vereist op maat door de glashandelaar geworden afgeleverd. Bij het plaatsen van glas worden afstandsblokjes en dichtingsbanden aangebracht, en vervolgens de glaslatten en worden de naden afgekit. Bij kunststof, stalen en aluminium kozijn en soms ook bij houten kozijnen wordt er gewerkt met een zogenaamde drogen beglazing, waarbij geen kit wordt gebruikt.

Dubbel glas

Dubbel glas is glas dat minimaal uit 2 glasplaten bestaat die op een bepaalde afstand van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende ruimte tussen de glasplaten of spouw ontstaat. Dubbelglas wordt vooral toegepast in kozijnen, deuren en ramen van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

123 .. 5Volgende »