Resultaten 0-10 van 12

Mogelijkheden om hydraulieksystemen in te delen

Er zijn verschillende mogelijkheden om hydraulieksystemen in te delen; de hier gehanteerde indeling is voor discussie open:
- Mobiele systemen, die op graafmachines en dergelijke worden gebruikt
- Industriele systemen, die om een hoog rendement en een lange levensduur vragen
- Speciale systeem
- Simpele systemen, die voor bijvoorbeeld vuilniswagens worden gebruikt

hydraulische systemen

In simpele systemen worden simpele en goedkope componenten gebruikt zoals tandwielpompen, schottenpompen en schottenmotoren: simpele cilinders die bij een mankement ook niet meer zijn te repareren. De systemen die genoemd zijn werken bijna altijd op lage vermogen van enkele kilowatts en worden bijvoorbeeld gebruikt bij vuilniswagens en betonmixers. De werkdruk van de hydraulische vloeistof blijft meestal onder de 120 bar en de technische levensduur van deze systemen is beperkt.

Hydraulische systemen worden het meest toegepast in mobiele systemen als graafmachines, vorkheftrucks, bulldozers en vliegtuigen. Er wordt voornamelijk veel hoge kwaliteit gebruikt. Werkdrukken tot 400 bar zijn geen uitzondering. Er wordt ook erg veel aandacht besteed aan de rendementen. Lekkages zijn belangrijk om te voorkomen en ook geluid is een belangrijke factor. Het gaat ook vaak bij deze aandrijving over grotere series.

Industriële systemen

Industriële systemen zijn aandrijvingen die bij bijvoorbeeld hoogovens, aandrijvingen van grote lieren en windturbines. Bagger- en offshore schepen hebben ook veel hydraulische aandrijvingen. Wat ook hydraulisch wordt aangedreven dat zijn bruggen en sluizen dat is niet altijd het geval maar wel vaak, vooral bij de modernere. Het gaat hier dan weer vaker om hogere vermogens. Dat betekent dat ze dus een grote en dure componenten hebben. Het gaat hier ook vaak om grote volcontinu aandrijvingen, zodat het remdement en de levensduurverwachtingen van de componenten erg belangrijk zijn. En wanneer de verwachte levensduur hoog is, dan worden meestal werkdrukken gebruikt die niet hoger zijn dan 250 bar.

12Volgende »