Tevreden klanten op uw site

Hoe kunt u het beste nieuwe volgers of klanten krijgen? Dat klopt, via aanbevelingen van anderen!

Tevreden klanten op uw site

Hoe kunt u het beste nieuwe volgers of klanten krijgen? Dat klopt, via aanbevelingen van anderen. Op social media of mondelings, wat klanten over u zeggen is vele male overtuigender dan wat u zelf op uw site schrijft. En wat het nog leuker maakt, zo’n aanbeveling kost u helemaal niets. Maar hoe kunt u die nu structureel inzetten als ‘sociaal bewijs’?

Geen betere reclame dan die van een tevreden klant

Als een vriend of kennis enorm enthousiast een verhaal verteld over u, dan is dat erg geloofwaardig. We vertrouwen nu eenmaal op de aanbevelingen van anderen. Denkt u maar eens aan de nieuwe telefoon die u heeft aangeschaft of de vakantie die u heeft geboekt. U kijkt eerst naar de reacties van mensen die de werking van het product al hebben ervaren. Niets overtuigt beter dan mond-tot-mondreclame.

Vertrouwen

Per e-mail of op LinkedIn geven mensen niet zo snel een aanbeveling of compliment, maar op Twitter is dit wel het geval. Wanneer ze tevreden zijn over uw product of dienst plaatsen ze heel makkelijk een tevreden tweet. Deze manier van reclame heeft een enorm positief effect. Het is de gemakkelijkste manier om in een korte tijd veel mensen te bereiken en dus zo hun vertrouwen te winnen.

Embed de positieve tweets

Ieder tweet heeft een unieke URL waardoor het mogelijk is om tweets in te sluiten (te embedden). Wanneer u de tweet embed dan kunt u hem op uw website of blog plaatsen. Op die manier leest iedereen die op uw site terechtkomt de spontane aanbeveling, hierdoor zijn deze (mogelijke) klanten gelijk al wat positiever over u.

Embedden, Hoe moet dat?
1. klik op Embed this tweet, dit staat onderaan bij elke Tweet permalink pagina.
2. Kies uit HTML, Shortcode of Link op de witgekleurde pop-up
3. Kopieer en plak de code op de plaats waar u de tweet wilt weergeven op uw website.

Permanente aanbeveling

Tweets verschijnen meestal maar kort in de tijdlijn. Dus de kans is groot dat de meesten de positieve aanbeveling niet eens lezen. Daarom is het echt fijn dat u een tweet kunt embedden. Zo is hij altijd zichtbaar voor uw website bezoekers.

Begrijpt u nog niet goed hoe u een tweet moet embedden? In dit filmpje leggen ze het nog eens duidelijk uit: http://www.youtube.com/watch?v=E8fZVlLVi2o#t=51

Tags Heel Nederland

Gerelateerde kennis


comments powered by Disqus