Webteksten schrijven

Webteksten schrijven

Webteksten, waarschijnlijk een van de belangrijkste punten op de site. Lees hier hoe het werkt.

Webteksten schrijven

Webteksten, waarschijnlijk een van de belangrijkste punten op de site. Natuurlijk, met foto’s en filmpjes laat je dingen zien en met een mooi design ziet alles er heel goed uit. Maar zonder tekst heeft het voor de rest weinig zin. In de tekst plaats je de belangrijkste punten en zet je mensen aan het denken. Maar, een webtekst schrijf je niet zomaar. Lees hier hoe het werkt.

Hoe schrijf je een webtekst

Het doel van het schrijven van een webtekst is dat je mensen informeert, overtuigt of gewoon aan het denken zet. Maar voordat iemand het leest moet hij het eerst vinden. Daarom moet je altijd zoekwoorden toevoegen aan je verhaal, hierdoor kan Google het vinden. Belangrijk is een pakkende en correcte titel. Maak veel verschillende alinea’s. Voor ieder nieuw onderwerp maak je een nieuwe alinea. Zorg er ook voor dat je minstens 300 woorden hebt, dit maakt het stuk tekst langer en dus interessanter. Onderaan de tekst kun je links plaatsen naar andere artikelen op je website of eventueel andere websites.

Hoe vindt Google mijn website

Google let bij het zoeken naar websites op verschillende dingen. Hij let niet op de gehele tekst maar focust zich op de titel en de alineatitels. Zorg ervoor dat het onderwerp van de alinea dus in de titel staat. Google vind een tekst pas informatief wanneer hij langer is dan 300 woorden.

Zoekwoorden

Heel belangrijk bij het schrijven van een tekst is dat je zoekwoorden gebruikt. Wanneer een gebruiker van Google naar iets zoekt, dan gebruikt hij bij het invoeren van zijn zoekterm natuurlijk het onderwerp. Wanneer zijn zoekwoord voorkomt in jou tekst zal Google je tussen de resultaten zetten. Vervolgens kijkt hij naar de punten die je kunt vinden in Hoe vind Google mijn website.

Samenvatting

• Maak een pakkende titel
• Verdeel je verhaal in verschillende alinea’s, voor ieder onderwerp een nieuwe
• Zet het onderwerp van je alinea in de alineatitel
• Zorg dat je minstens 300 woorden in je verhaal hebt
• Plaats onderaan een of meerdere links die je verwijzen naar andere delen van je site

Resultaat

Wanneer je aan alle punten voldoet kom je hoog in de resultatenlijst van Google te staan. Zo word je website veel meer bezocht en dus ook steeds populairder.

Dus voor een goedbezochte website volg de bovenstaande punten en dan garanderen wij dat je hoog in de resultaten staat.
Voor meer informatie over webteksten maken, kijk eens op http://www.dotsolutions.nl/nieuws/voorbeeld-goede-webtekst
Wil je meer weten over de checklist van Google? Kijk dan eens op http://www.webontwerpdatwerkt.nl/10-tips-voor-google-proof-webteksten.html

Tags Heel Nederland OpenMKB Internetbedrijf Internetbedrijf uit Hoogeveen

Gerelateerde kennis


comments powered by Disqus