Resultaten 0-10 van 50

Bloemist

Een bloemist beschikt over een grote hoeveelheid vakkennis over bloemen en planten. Niet alleen biologische kennis is hier vereist, maar ook zaken zoals de betekenis van bepaalde bloemen en planten zijn erg belangrijk. Verder is het ook belangrijk voor een bloemist dat hij of zij de bloemsierkunst heeft beoefend. In Nederland zijn zo’n 1350 bloemisten aangesloten bij Fleurop en 1100 bij Euroflorist. Dit is voor nationale en internationale bezorging van bloemen. In Vlaanderen wordt het woord bloemist ook gebruikt voor iemand die tuinen maakt en bloemen teelt in kassen.

Wat is een bloem?

Een bloem is een gedeelte van een plant, waarin de organen voor seksuele voorplanting bij elkaar staan. Lang niet alle planten hebben bloemen. Bloemen zijn één van de kenmerken voor een plant die tot de bedektzadigen behoord. Ook is de bloem belangrijk voor het herkennen van een plantensoort. De groep planten en bloemplanten is een zeer uiteenlopende plantensoort. Het gaat van straatgras tot de hoog opgroeiende paardenkastanje. De kleinste bloemplant van Nederland wordt de draadgentiaan genoemd. Planten werden voeger Plantae genoemd. De naam Plantae wordt niet meer gebruikt als woord dat is nu definitief planten geworden.

De wetenschap

De wetenschappelijke discipline plantkunde houdt zich bezig met de studie van het plantenrijk. Ze werken vaak met landplanten zoals mossen en vaatplanten. Ook werken ze met algen, korstmossen en soms zelfs de schimmels.

123 .. 5Volgende »