Resultaten 0-10 van 22

Wat is detachering

Een detacheringsbureau is een bedrijf die mensen in dienst neemt om ze tegen een vergoeding bij andere bedrijven of organisaties laat werken voor een bepaalde tijd. Op die manier kan voorzien worden in de behoefte aan tijdelijke extra capaciteit ingeval van ziekte, vervanging, drukte of specialisten voor een bepaald project. Detacheringsbureaus zijn vaak gespecialiseerd in medewerkers voor een bepaalde branche, bijvoorbeeld techniek, communicatie, ict, zorg en welzijn, etc. Detacheringsbureau kunnen in beginsel drie diensten leveren:

- Detachering: het tijdelijke beschikbaar stellen van medewerkers, die in dienst zijn van het detacheringsbureau. Bij detachering komt de gedetacheerde dus niet in dienst van de opdrachtgever.
- Werving & selectie: hierbij zoekt men een geschikte medewerker die direct in dienst treedt bij de opdrachtgever. De betrokkenheid van het detacheringsbureau is daarmee beëindigt.
- Detavast: hierbij blijft de medewerker gedurende 1040 uur in dienst van het detacheringsbureau, na 1040 gewerkt uren komt de professional kosteloos in dienst van de opdrachtgever. Deze dienst ligt tussen detachering en Werving & Selectie in.

Contract vormen

Er zijn een aantal contactvormen waar detacheringsbureaus mee werken, dit zijn: een project-contact, een contact bepaalde tijd en een contract voor onbepaalde tijd. Een project-contract is een contract dat voor de duur is van een project, dit contract zou eindigen op het moment dat het project ook eindigt. Een tijd contract is bijvoorbeeld een contract van 3 maanden en die kent dus een begin en einddatum. En je hebt ook nog een contract die voor onbepaalde tijd is ofwel een vast contract die zonder einddatum is. Een detacheringsbureau kost per werknemer meer dan dat je een werknemer hebt die gewoon op contractbasis of in vaste dienst is. En voor een detacheringsbureau is er het nadeel dat wanner er voor een werknemer geen opdrachten beschikbaar zijn deze toch doorbetaald moeten worden. Dit in tegenstelling tot bij uitzendbureaus.

123Volgende »