Resultaten 0-10 van 50

Een drogist

Een drogist is de zaakvoerder van een drogisterij, een drogisterij is een handelszaak waar medicinale en chemische producten werden verkocht, zoals medicinale kruiden, vergiften, verf, cosmetica, oplosmiddelen, (kleur-)poeders en schoonmaakproducten. En daar kun u natuurlijk ook de voegden die daar bij horen zoals borstels, zeven en emmers. De naam drogist is afgeleid van het Middelnederlandse woord droge. Er zijn ook nog andere woorden die er van zijn afgeleid en dat zijn drugs, drogen en drogue. Dat komt omdat vroeger de medicinale kruiden werden gedroogd.Vanwege de vereiste productkennis (zeker wat betreft medische producten) werd vroeger een drogisterij soms samen gehouden met een apotheek, of in een aanpalend pand, met dezelfde zaakvoerder.

Er zijn nu ook steeds meer drogisterijen die branchevreemde producten verkopen zoals cd’s, speelgoed en snoep dit gebeurt voornamelijk als ze lid zijn van een keten.
Dit werkt ook omgekeerd want in grootwarenhuizen zie je ook steeds meer producten die ook in de drogisterijen liggen, dat komt omdat deze nog vaak los verkocht worden. En doordat er op elk product een etiket zit worden de klanten voldoende geïnformeerd met alleen het etiket.

Opleidingen

Om jezelf een drogist te noemen ben je het diploma nodig voor drogist. Als de drogist zelf niet aanwezig is, is de assistent-drogist zijn of haar aangewezen vervanger. Ook hiervoor is de opleiding drogist nodig. Je hebt ook nog een andere opleiding en dat is de opleiding verkoopmedewerker drogisterij.

De opleiding tot drogist omvat drie onderdelen door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. Omschreven als drogist en zelfzorg 1,2 en 3. En vanwege de modulaire structuur is het niet noodzakelijk om de afzonderlijke onderdelen in een vaste volgorde te leren en doorlopen. En er zijn geen bijzondere eisen verbonden aan de vooropleiding.

In de opleiding tot drogist komen de drogisten zelfzorgstandaarden uitgebreid onder de aandacht.
Er zijn verschillende opleidingsinstituten die de opleiding bieden voor de drogisterijbranche, varierend van mondeling tot schriftelijk en van dag- tot avondonderwijs. Opleiding via E-learning is sinds enige tijd toonaangevend binnen de branche.

123 .. 5Volgende »